Mákos túrógombóc

2023.01.03

Hozzávalók:

50 dkg túró

7 dkg búzadara

7 dkg rétes liszt

4 db tojás

csipet só

2 cs. vaníliás cukor

1 db kezeletlen citrom reszelt héja

10 - 15 dkg mák

20 dkg meggy, málna vagy szilva lekvár

A túrógombóc hozzávalóit összekeverjük és fóliával lefedve hűtőbe tesszük legalább 1 órára, de nem át neki több idő is, esetleg 1 éjszaka. Kis gombócokat formázunk belőle, majd sós vízben kifőzzük. A víz ne legyen lobogó, mert akkor szétfőnek a gombócok. Amikor feljönnek a vízfelszínére egy szűrőkanállal szedjük ki őket és csepegtessük le. Forgassuk meg a mákban, tálaljuk lekvárral, amit előtte picit főzzünk fel, hogy kicsit hígabb állagú legyen. Szórjuk meg porcukorral!