Marscapones kakaós csiga

2018.09.29

Hozzávalók:

50 dkg liszt ( fele teljes kiőrlésű )

3 evőkanál cukor

1 evőkanál zabkorpa

1 egész tojás

1 zacskó szárított élesztő

8 dkg puha vaj

kb. 2.5 dl langyos tej

A tészta tölteléke : 

3 evőkanál kakaó

1 evőkanál tej

3 evőkanál marscapone

2 marék csoki darabkák 

A tej kivételével az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe helyezzük és elindítjuk az alap programot. A tejet fokozatosan adagoljuk hozzá. Lágy, kicsit ragadós tésztát kapunk. Amikor a gép kidolgozta hagyjuk a duplájára kelni. 

Amikor megkelt lisztezett felületre borítjuk a tésztát és kinyújtjuk . Megkenjük a kakaó és tej keverékével. A marscaponet szétkenjük rajta és megszórjuk a csokival. Feltekerjük és feldaraboljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük , elfektetve a csigákat, majd újra hagyjuk, hogy megkeljen. 108 fokos sütőben sütjük. Melegen a legfinomabb, de másnap is nagyon puha marad.