Mikulás süveg

2018.11.20

Hozzávalók:

25 dkg darált háztartási keksz

20 dkg magozott meggy vagy eper ( eper esetén az apró magok miatt át kell passzírozni a gyümölcsöt ) 

20 dkg porcukor

1 kiskanál piros ételszínezék ( természetes alapanyagokból készült színezéket használjunk)

10 dkg fehércsoki

5 dkg kókuszreszelék

pár szem fehér cukorgyöngy

1 evőkanál vaj

A darált kekszet összekeverjük a porcukorral és a vajjal. A gyümölcsöt nagyon homogén állagúra turmixoljuk és folyamatosan adagolva a kekszhez adagoljuk. Ne legyen túl folyós. Az ételszínezékkel erősítünk a színén. Villával dolgozzunk, hogy a kezünket ne fogja meg. A keksz masszából süvegeket formálunk majd egy sütőpapírral leterített sütőlapra helyezzük őket.  A fehér csokit felmelegítjük a kókuszreszeléket egy tálba öntjük. A süvegek alját belemártjuk a fehér csokiba, majd a kókuszreszelékbe és visszahelyezzük a sütőpapírra. A tetejére kiskanállal egy picit fehér csokit kenünk és ráhelyezünk 1 db fehér cukorgyöngyöt.