Meggyes tekercs

2018.02.06

Hozzávalók: 

2,5 dl bögre amivel kimérjük a hozzávalókat

3 bögre liszt , ebből 2 bögre sima 1 bögre teljes kiőrlésű liszt

1 kiskanál sütőpor

egy csipet só

1 vaníliás cukor

160 g vaj

1 bögre joghurt

Töltelékhez:

sok meggy :) üveges meggyből 2 üveg

1/2 bögre cukor én xilitet használtam


A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk egy nagyon kellemes lágy tésztát kapunk. Lisztezett felületen 3 mm vastagságúra nyújtjuk és kb. 7-8 cm széles csíkokra vágjuk. Vegyük figyelembe, hogy mekkora a meggy, mert a tésztának körbe kell ölelni a meggy darabokat. Tehát tegyük szépen sorba egymás alá a meggyeket ,szórjuk meg cukorral vagy xilittel és tekerjük körbe a meggyet, majd ott vágjuk le a tésztát. A tészta széleit csipegessük össze és sütőpapírral bélelt tepsibe kezdjük el feltekerni, mint egy csigát. A következő sort illesszük a másik végéhez és folytassuk addig , amíg el nem fogy a tészta. Süssük előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig, vagy amíg szép világos barna nem lesz. Porcukorral meghintjük a tetejét.