Méteres tekercs

2021.11.22

Hozzávalók: 

fehér piskótához: 3 db tojás

3 ek. liszt

3 ek. cukor

1/2 tk. sütőpor

barna piskótához: 3 db tojás

3 ek. liszt

3 ek. cukor

1 ek. cukrozatlan kakaópor

1/2 tk. sütőpor

krémhez: 1 vaníliás vagy puncs pudingpor (főzős puding)

20 dkg vaj vagy margarin

cukor ízlés szerint

A fehér piskótához a tojásokat a cukorral robotgépben lassan összekeverjük, majd magas fokozaton addig verjük, amíg lágy, habos állagú lesz. Ez akár több percet is igénybe vehet ne féljünk tőle legyen a legkeményebb állag. Ezután szitáljuk hozzá a lisztes sütőporos keveréket és lassan forgassuk össze. Egy habzsákba helyezzünk egy normál nyomócsövet és töltsük meg a zsákot a tésztával. A barna piskótát is ugyanígy készítsük el csak ott a liszthez adjuk még hozzá a kakaóport. Egy normál tepsit béleljünk ki sütőpapírral és egymás után felváltva húzzunk átlósan csíkokat a papírra.  Előmelegített sütőben 170 fokon süssük kb. 10 - 12 percig vigyázzunk ne süssük nagyon szárazra, mert akkor a feltekerésnél eltörhet. Sütés közben készítsük el a pudingot a csomagoláson leírtak szerint. A vajat a cukorral keverjük robotgépben habosra, majd adjuk hozzá a már kihűtött pudingot. A megsült piskótát vegyük ki a sütőből hagyjuk kicsit hűlni, majd a sütőpapírt húzzuk le róla. Helyezzük újra a papírra és gyors mozdulatokkal tekerjük fel. Hagyjuk teljesen kihűlni. Tekerjük le a piskótát és kenjük meg a krémmel, majd tekerjük fel ismét. Fóliába csomagolva helyezzük hűtőbe, majd éles késsel szépen vágjunk szeleteket belőle. Aki szeretné a tetejére csurgathat olvasztott csokoládét is!