Mézeskalács madártej krémmel

2020.12.06

Mézeskalács recept:   Mézes kalács, puszedli, linzer

Madártej krém recept: 

8 tojássárgája

1 cs. vaníliás pudingpor

2 evőkanál liszt

8 dl tej

20 dkg porcukor

25 dkg vaj


6 dl tejet felforralok , egy külön lábasba öntöm a maradék 2 dl tejet elkeverem benne a tojások sárgáját a pudingport és a lisztet. Felteszem melegedni hozzáöntöm a forró tejet és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzöm. Hagyom hűlni, de közben néha megkevergetem. A vajat habosra keverem a cukorral és a langyos krémhez keverem, kéri habverővel felhabosítom. 

Mézes kalácsokat bekenjük tejjel vagy tojáslikőrrel attól függően, hogy esznek-e belőle gyerekek vagy sem?! Elhelyezzük a tál aljára és körbe, majd a krém felét belekanalazzuk a tálba. Mehet egy újabb réteg mézeskalács és krém. A tetejét gyümölccsel díszítjük. Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe helyezzük!