Muffin csokikrémmel szárított ananász virággal

2018.10.20

Hozzávalók:

1 db ananász

Alap muffin  receptjét itt találjátok

Krémhez: 

2 dl tejszín ( hulala )

kakaópór ( cukrozatlan)

2 evőkanál marscapone

Az ananász virágok elkészítését Martha Stewart-nál láttam kicsit időigényes, de mutatós a végeredmény, ezért érdemes kipróbálni. 

Az ananászt megpucoljuk a héját körbe levágjuk, majd egy éles késsel a megmaradt mélyedésekben lévő héj részt kivágjuk. Így az ananász oldalai körben tele lesznek lukacskákkal. Igyekezzünk nagyon vékony szeletekre vágni az ananászt. Én 12 szeletet készítettem a 12 db muffinhoz. A szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és sütőbe helyezve 100 fokon szárítjuk 1 órát . Félidőben fordítsuk meg a szeleteket. Vegyük ki az ananász szeleteket és helyezzük őket a muffin sütő megfordított részére. Minden kitüremkedésre 1 szeletet.  Ezután vegyük le a sütőt 80 fokra és szárítsuk az ananász szeleteket. Ez egy hosszadalmas akár 3 órás művelet is lehet. Amikor érezni, hogy az ananász szeletek nedvesség tartalma kiszáradt, akkor kapcsoljuk le a sütőt és hagyjuk még levegőn száradni a már formázott virágokat. Ilyenkor már felveszi a kis "kehely"  formát.   Ez akár egy éjszaka is lehet. 

A krémhez a tejszínt verjük fel adjuk hozzá a kakaót, annyit amennyire sötét barnára szeretnénk, majd keverjük hozzá a marscaponet. Töltsük habzsákba és díszítsük vele a muffinokat.