Muffin csokikrémmel szárított ananász virággal
Hozzávalók:
1 db ananász
Alap muffin receptjét itt találjátok
Krémhez:
2 dl tejszín ( hulala )
kakaópór ( cukrozatlan)
2 evőkanál marscapone
Az ananász virágok elkészítését Martha Stewart-nál láttam kicsit időigényes, de mutatós a végeredmény, ezért érdemes kipróbálni.
Az ananászt megpucoljuk a héját körbe levágjuk, majd egy éles késsel a megmaradt mélyedésekben lévő héj részt kivágjuk. Így az ananász oldalai körben tele lesznek lukacskákkal. Igyekezzünk nagyon vékony szeletekre vágni az ananászt. Én 12 szeletet készítettem a 12 db muffinhoz. A szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és sütőbe helyezve 100 fokon szárítjuk 1 órát . Félidőben fordítsuk meg a szeleteket. Vegyük ki az ananász szeleteket és helyezzük őket a muffin sütő megfordított részére. Minden kitüremkedésre 1 szeletet. Ezután vegyük le a sütőt 80 fokra és szárítsuk az ananász szeleteket. Ez egy hosszadalmas akár 3 órás művelet is lehet. Amikor érezni, hogy az ananász szeletek nedvesség tartalma kiszáradt, akkor kapcsoljuk le a sütőt és hagyjuk még levegőn száradni a már formázott virágokat. Ilyenkor már felveszi a kis "kehely" formát. Ez akár egy éjszaka is lehet.
A krémhez a tejszínt verjük fel adjuk hozzá a kakaót, annyit amennyire sötét barnára szeretnénk, majd keverjük hozzá a marscaponet. Töltsük habzsákba és díszítsük vele a muffinokat.