Muffin vaníliás krémmel

2020.04.26

Hozzávalók:

Alap muffin receptjét itt találhatjátok : Alap muffin

Krém:

360 ml tej

1 vaníliás rúd magjai

60 g kristály cukor

4 tojás sárgája ( hozzávetőleg 80 g )

30 g puha vaj

35 g kukorica keményítő

120 ml habtejszín ( Hulala ez cukros más tejszínnél adjunk hozzá kevés cukrot, amikor felverjük)

ételszinezés

A tejbe alaposan keverjük el a vanília kikapart magjait. A tojássárgájákat keverjük habosra a cukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá a keményítőt és azt is keverjük el szép egyenletesen. Ne maradjon benne eldolgozatlan keményítő csomó. A tejet kezdjük el meglangyosítani, majd a felét öntsük rá a kikevert tojássárgákra. Keverjük egyneművé az elegyet, majd öntsük vissza az egészet a lábasba és folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. 

Szedjük át a sűrű krémet egy másik edénybe és még melegen keverjük hozzá a vajat apránként. Jó alaposan keverjük át, majd fedjük le fóliával ( így nem lesz bőrős a teteje) és tegyük be a hűtőbe. Meg kell várni, amíg teljesen kihűl. Közben készítsük el a muffint. Amikor a krém kihűlt verjük fel a tejszínhabot és szép fokozatosan kevés adagokban adjuk a krémhez és szépen dolgozzuk bele a krémbe. A muffint csak akkor díszítsük, amikor már teljesen kihűlt. Különböző színekkel színezzük meg  a krémet és töltsük habzsákokba. Én most egy lapos habcsövet helyeztem a zsákba és ezzel készítettem el a díszítést! A színezéket nem kell tökéletesen elkeverni a krémbe, mert akkor nagyon érdekes színű virágokat tudunk készíteni belőle. A virág készítésénél a muffin közepére halmozzunk egy nagyobb kupacot a krémből a habzsákkal, majd kezdjük el szépen körbe körbe a szirmokat kialakítani! Egy kis gyakorlás után nagyon szép kis virágokat lehet készíteni!