Mustáros grill csibemell reteksalátával

2018.04.09

Hozzávalók:

1 csirkemell

só, bors, mustár

3 dl olaj

A csirkemellet megmostam vékonyan felszeleteltem , egy mellből 2-3 szelet lesz. Fólia alatt szép vékonyra klopfoltam, majd vékonyan sóztam, borsoztam és mindkét oldalát bekentem mustárral. Egy zárható edénybe tettem a szeleteket és ráöntöttem az olajat. Minimum 1 éjszakár a hűtőben kell tárolnunk, hogy az ízek összeérjenek. Az nem baj , ha több napig is ott van!! Amikor fogyasztani szeretnénk egy serpenyőben egy kis olíva olajat melegítünk és kisütjük rajta a húst. 

Retek saláta:

1 jégcsap retek

4-5 fej hónapos retek

só, bors, chili paprika

1 kiskanál citromlé

retek mikrozöld

A hozzávalókat megmostam a jégcsap retket meghámoztam zöldség hámozóval és felkarikáztam vékony szeletekre. Sóztam és félre tettem, hogy egy kis levet eresszen. A hónapos retkeket megmostam felkockáztam és amikor már egy kis levet engedett a másik retek azt leöntve a hónapos retket hozzákevertem. Só, bors, chili mehet bele és a kis kanál citromlé. Nem kell semmiből sem sokat tenni inkább kóstoljuk meg és aszerint fűszerezzük tovább. Mehet bele a mikrozöld !!