Nyári gyümölcsös tejszínes torta

2018.07.30

Hozzávalók:

Piskóta: 

6 db tojás

6 evőkanál cukor

6 evőkanál liszt

1/2 csomag sütőpor

A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját habosra keverjük a cukorral. Akkor jó, amikor kifehéredik és habos , könnyű állaga lesz. Robotgéppel szoktam kikeverni. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzászitáljuk a lisztet és belekeverjük a sütőport, majd a fehérjéből egy kisebb adagot, amivel alaposan elkeverjük a sárgáját, aztán a többi fehérjét, ezzel már nagyon óvatosan kell bánni, hogy a hab ne nagyon törjön össze. Összekeverjük és amikor szépen elkeveredett egy vékonyan vajazott és lisztezett kerek, kapcsos (23 cm) tortaformába öntjük. 180 fokon kb 15-20 percig sütjük. Az első 10 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját. Tű vagy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e? Amikor kész kivesszük a sütőből levesszük róla a karikát és  a torta forma alját rácsra helyezzük és hűtjük. Addig elkészítjük a krémet.

Krém:

5 dl habtejszín ( Hulala)

25 dkg marscapone 

15 dkg málna + díszítéshez válogassunk szép szemeket

15 dkg barack hámozva, felkockázva

15 dkg áfonya és szeder + díszítéshez   válogassunk szép szemeket

1 db fagyitölcsér

15 dkg porcukor ( édesítő )

A tejszínt felverjük , amikor már kemény a robotgépet kisebb fokozatra állítjuk és belekanalazzuk a marscapone-t illetve a cukrot vagy édesítőt a habba. Szépen eldolgozzuk. Amikor összekeveredett kivesszük a gépből és kiveszünk belőle annyit, amivel a piskótát kívülről bekenhetjük, ez kb a krém 1/3-ad része. A 2/3-ad részéhez hozzáadjuk a gyümölcsöket. Szépen összeforgatjuk az egészet.

A piskótát 3 részre vágjuk. Egy kör alakú tálra helyezzük az első piskóta szeletet erre rákanalazzuk a krém felét és szépen elegyengetjük. Ráhelyezzük a második piskóta szeletet erre mehet a krém második fele, majd lezárjuk a piskóta szelet harmadik részével. Picit összenyomkodjuk, hogy a piskóta és a krém jól összeálljon. A gyümölcs nélküli krémmel körbekenjük és a tetejét és szépen bekenjük. Az oldalára kicsit vastagabban kenjünk a krémből. Amikor kész egy forgatható tortatálra helyezzük és egy lapos késsel a tál forgatásával húzzunk bele kis mélyedéseket körbe, körbe. A tetejére helyezzük fel a tölcsért. Érdemes a tölcsér belsejébe is egy pici krémet kenni, hogy a gyümölcsök ne guruljanak ki belőle. A megmaradt gyümölcsökkel díszítsük és helyezzük hűtőbe egy pár órára!