Oreo csokis sajttorta

2023.05.14

Hozzávalók:

( 20 cm tortaformához)

60 dkg natúr krémsajt ( marsapone )

15 dkg étcsoki 

3 db tojás

5 dkg holland kakaópor

17 dkg cukor

3 dkg kukorica keményítő

2 dl habtejszín

15 dkg oreo keksz

80 g vaj

Az étcsokoládéra öntsük rá a tejszínt és lassan kezdjük el melegíteni gőz felett, amíg szépen felolvad a csoki és keverjük egyneműre az olvadt vajjal. Tegyük félre. A tojást, krémsajtot és a cukrot tegyük egy keverőgép aljába és lassú fokozaton keverjük össze őket. A száraz hozzávalókat keverjük össze ( kakaópor, keményítő ´) és szitáljuk bele a krémbe, lassú fokozaton keverjük el a géppel nem kell habosítani. A kekszet törjük össze és a felolvasztott vajjal keverjük el. A tortaforma aljába alaposan nyomkodjuk bele a vajas kekszmorzsát. Én biztonság kedvéért mindig alufóliával szorosan körbecsomagolom a tortaforma alját, nehogy a folyékony krém kijöjjön belőle sütés közben. Lassan rákanalazzuk a krémet a kekszmorzsára és egy magasabb falú sütőlapra helyezzük. A sütőlap aljára kb. 3 dl vizet öntünk. Így helyezzük a sütőbe 110 fokon 1 óra 20 percre. Amikor letelik az idő a sütőt kikapcsoljuk és kinyitjuk az ajtót, hagyjuk kihűlni a tortát. Amikor kihűlt helyezzük 1 éjszakára hűtőbe. Nagyon fontos nem szabad levenni az oldalát és ne féljünk ha a közepe még remegős! Reggelre szépen megköt. Meleg nedvesített késsel vágjuk körbe és vegyük le a karikát az oldaláról. Én felbevágott eprekkel és morzsalékosra tört oreoval díszítettem.