Őrség ízei

2020.06.28

Sokszor jártam már az Őrség felé átutazóban, de most volt rá lehetőség megpihenni itt pár napot. A csend, nyugalom, tiszta levegő a barátságos emberek és az egyszerűség tiszta boldogsága itt egy helyben koncentrálódik. Egy Stílusos Vidéki Szálláson a Kosbor panzióban Magyarszombatfán foglaltunk helyet.   A panzió igazán különleges helyen a Szlovén határtól csupán 1,5 km- re fekszik és az Osztrák határ is csak pár km-re van innen. A szállásra érkezve már  megdobban az ember szíve! Kutyus, cica gyönyörűen rendben tartott kert és hatalmas hátsó kert, csodásan berendezett kis apartman jellegű szobák. Szívélyes, kedves személyzet és hihetetlen csend. A szobában friss házi sütésű kekszekkel, friss virágokkal vártak. Miután ámultunk és csodáltuk a kis finom apróságokat a szobában örömmel sétáltunk ki a hatalmas kertbe, ahol gondosan ápolt fű, kis híd , kis tó mellett sütögetésre alkalmas helyek is ki vannak alakítva. 

A reggeliről és a vacsoráról pedig külön fejezetet lehetne írni. Friss, házi minden. Sok fűszert és zöldséget a kertben maguk termesztenek, amitől az ételek hihetetlen finomak. A szakácsnő is nagyon kedves örömmel beszélgetnek a vendégekkel. Finom és különleges házi szörpöket is kóstolhatunk. 

Nagyon nagy öröm volt számomra átélni ezt a vidéki, szeretetteljes vendéglátást. Bátran ajánlom mindenkinek. Árban nem olcsó, de cserébe értéket kapunk, amitől feltöltődik a lélek.