Palkonya borest Slow life szeretettel fűszerezve

2020.08.30

Palkonyha - Slow life - szeretettel fűszerezve

https://www.facebook.com/palkonyha

Villánytól 10 percre igazán falusi környezetben találtunk egy kis gasztronómiai gyöngyszemet! Slow-life az érzés, ami itt valóban rabul ejt és itt igazán megvalósul, mert itt senki nem siet sehova, mert itt mindennek megvan a maga ideje és minden ételnek megadják a neki megérdemelt elkészítési időt. A kenyeret 2 napig hideg kelesztésben érlelik, a húst hosszú órákon át lassú sütéssel készítik.  https://www.facebook.com/bodrogsmoker/ a fantasztikus füstös ízek mestere legyen szó húsról vagy akár levesről!   Helyi termelőktől frissen, mindig az idénynek megfelelő alapanyagokból dolgozva itt igazán megtapasztalhatjuk a mély ízeket. Ez e kis gyöngyszem, nem csak gasztronómiai élmény, mert itt melegszívű, kedves, barátságos embereket ismerhettünk meg. Minden mozdulatukban ott van a gondosság a szeretet, mellyel ezt a kis gyöngyszemet hétről-hétre, hónapról-hónapra csiszolgatják, hogy majd a betérő kedves vendég minden kis zugában átérezze ezt. 20 év munkája, kitartása és mély alázata megérdemlően meghajlik most és megmutatja csodaszép arcát. Pauli Zoli és Tóth Vera személyisége, mosolygós, kedves vendégszeretete belengi az egész helyet, úgy, mint ahogy a frissen sült kenyér illata átjárja a falusi levegőt. Csodás borestek, összejövetelek helyszíne, ahol találkozik a gasztronómia a zeneiséggel és kéz a kézben alkotva csodaszép párként dalolnak testnek és léleknek. Igazi felüdülés, maga a szeretet, melyet átélni kell és megtapasztalni. Kis koncertek nagy borélmények címmel szervezett borkóstoló estjük fantasztikus volt. 5 csodás fogás 5 remek borral párosítva igazán fantasztikus gasztro élményt nyújtott.

Előétel: korianderes sajt tatár házi grissinivel

Borajánlat: Rácz Lilla Brut nature pezsgő

Leves: füstben sült karfiol krémleves, stifolder garnéla chili

Borajánlat: Hárshegyi Pince Siller

Főétel: süllő filé, sáfrányos- vermouthos risotto

Borajánlat: Bakonyi Csavargó

Főétel: Bbq bárány lapocka, sufnúdli, erdei gomba ragú

Borajánlat: Ruppert Villányi Franc

Desszert: csokiláva vörösboros málna leves

Meleg szívvel ajánlom Mindenkinek, mert ez az amit egyszer át kell élni!!