Panko morzsás süllő filé

2018.04.28

Hozzávalók:

1 süllő filé

panko morzsa

2 tojás

2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

teljes kiőrlésű panírmorzsa

5 dkg parmezán sajt

 Himalája só, bors, citrom

olaj

A halfilét megmostam , lecsöpögtettem és átnéztem nem maradt-e benne esetleg még szálka. Találtam 2-3 db-ot, azt finoman eltávolítottam. 3 darabra vágta és sóztam , borsóztam, majd pár csepp citromlevet csöpögtettem rá. Jöhet a panírozást. Liszt, tojás és a végén panírmorzsa , reszelt parmezán  és panko morzsa keverékében forgattam meg. 

Az olajat felmelegítettem és mindkét oldalát kisütöttem. Elkészíthető sütőben is, akkor sütőpapírra kell helyezni és mindkét oldalát be kell fújni olíva olaj spray-vel és 180 fokon megsütni. 

Zöldborsó mikró zölddel , citrom karikával és salátával tálaltam.