Páte á foncer flantészta (alap tészta)

2019.02.16

Kevésbé törékeny és kevésbé kifinomult tészta . Hűtőben 1 hétig, a fagyasztóban 3 hónapig is eláll.  Michel Roux tészta varázs könyvéből

Hozzávalók: 

250 g liszt

125 g puha vaj, kis kockákra feldarabolva

1 tojás

1 ek. kristálycukor

1/2 tk. só

40 ml hideg víz

A lisztet a munkafelületre halmozzuk, és mélyedést nyomunk a közepébe. A vajat, sót, cukrot és tojást a mélyedésbe tesszük. Összemorzsoljuk, apránként majd lassan hozzáadjuk a vizet, apránként addig amíg össze nem áll a tészta. Összedolgozzuk amíg sima nem lesz a tészta. Cipót formázunk belőle és fóliába csomagolva felhasználásig hűtőben tároljuk.