Páte á foncer flantészta (alap tészta)
2019.02.16
Kevésbé törékeny és kevésbé kifinomult tészta . Hűtőben 1 hétig, a fagyasztóban 3 hónapig is eláll. Michel Roux tészta varázs könyvéből
Hozzávalók:
250 g liszt
125 g puha vaj, kis kockákra feldarabolva
1 tojás
1 ek. kristálycukor
1/2 tk. só
40 ml hideg víz
A lisztet a munkafelületre halmozzuk, és mélyedést nyomunk a közepébe. A vajat, sót, cukrot és tojást a mélyedésbe tesszük. Összemorzsoljuk, apránként majd lassan hozzáadjuk a vizet, apránként addig amíg össze nem áll a tészta. Összedolgozzuk amíg sima nem lesz a tészta. Cipót formázunk belőle és fóliába csomagolva felhasználásig hűtőben tároljuk.