Petrezselymes újburgonya
Hozzávalók:
0,5 kg parázskrumpli ( minél apróbb annál jobb)
2 evőkanál sós vaj
1 nagy csokor petrezselyem
lehetőség: hagyma vagy fokhagyma ha valaki szereti
A parázskrumplit NEM kell megpucolni! Annyira finom és zsenge még ilyenkor, hogy nem kell hámozni! Jó alaposan meg kell mosni és én egy új konyhai dörzsi szivaccsal át szoktam kicsit dörzsölni a felületét, de a héját nem kell ledörzsölni róla!
Mehet egy nagy lábosba ( én wok edényben szoktam készíteni) és mehet rá a 2 evőkanál sós vaj. Nem kell sok idő neki! Lefedve 5-8 percig párolom, aztán fedő nélkül finoman rázogatva , addig amíg megpuhul. Amikor a villa szépen beleszúrható már jó is. A végén rádobom a frissen felvágott petrezselyem zöldet. Feldobható hagymával vagy fokhagymával is!! A hagymákat az elején már alá kell dobni, felvágva , kicsit megpárolni és úgy jön a krumpli! Imádom!!