Petrezselymes újburgonya

2018.05.09

Hozzávalók:

0,5 kg parázskrumpli ( minél apróbb annál jobb)

2 evőkanál sós vaj

1 nagy csokor petrezselyem

lehetőség: hagyma vagy fokhagyma ha valaki szereti 

A  parázskrumplit NEM kell megpucolni! Annyira finom és zsenge még ilyenkor, hogy nem kell hámozni! Jó alaposan meg kell mosni és én egy új konyhai dörzsi szivaccsal át szoktam kicsit dörzsölni a felületét, de a héját nem kell ledörzsölni róla! 

Mehet egy nagy lábosba ( én wok edényben szoktam készíteni) és mehet rá a 2 evőkanál sós vaj. Nem kell sok idő neki! Lefedve 5-8 percig párolom, aztán fedő nélkül finoman rázogatva , addig amíg megpuhul. Amikor a villa szépen beleszúrható már jó is. A végén rádobom a frissen felvágott petrezselyem zöldet. Feldobható hagymával vagy fokhagymával is!! A hagymákat az elején már alá kell dobni, felvágva , kicsit megpárolni és úgy jön a krumpli! Imádom!!