Pisztáciás, liofilizált málnás gyümölcskenyér

2024.11.17

Hozzávalók:

25 dkg vaj

25 dkg porcukor

4 db tojás

30 dkg liszt

3 dkg liofilizált málna

7 dkg pisztácia

1 csomag sütőpor

1 dl tej

A vajat a cukorral habosra keverjük a robotgépben. A tojásokat egyesével hozzáadjuk, közben a lisztet kanalazzuk és folyamatosan keverjük a gépben nem nagy fokozaton. Hozzáadjuk a sütőport és a tejet, majd kézzel hozzákeverjük a felaprított pisztáciát és málnát. 

Egy gyümölcskenyér sütőformát kivajaunk, majd kilisztezünk és beleöntjük a kicsit sűrűbb tésztát. Sütőben 180 fokon sütjük, amikor a teteje kezd sülni egy alufóliával takarjuk le, hogy a közepe is átsütljün. Tűpróbával ellenőrizzük ( kb 50 perc). Rácsra borítsuk kis és hagyjuk kihűlni. Tetejét porcukorral és pisztáciával díszithetjük.