Pisztáciás, liofilizált málnás gyümölcskenyér
Hozzávalók:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 db tojás
30 dkg liszt
3 dkg liofilizált málna
7 dkg pisztácia
1 csomag sütőpor
1 dl tej
A vajat a cukorral habosra keverjük a robotgépben. A tojásokat egyesével hozzáadjuk, közben a lisztet kanalazzuk és folyamatosan keverjük a gépben nem nagy fokozaton. Hozzáadjuk a sütőport és a tejet, majd kézzel hozzákeverjük a felaprított pisztáciát és málnát.
Egy gyümölcskenyér sütőformát kivajaunk, majd kilisztezünk és beleöntjük a kicsit sűrűbb tésztát. Sütőben 180 fokon sütjük, amikor a teteje kezd sülni egy alufóliával takarjuk le, hogy a közepe is átsütljün. Tűpróbával ellenőrizzük ( kb 50 perc). Rácsra borítsuk kis és hagyjuk kihűlni. Tetejét porcukorral és pisztáciával díszithetjük.