Pita


Nagyon szeretjük! Roston sült csirkemell mellé szoktam készíteni , de nem rég sütöttem graham pitát is és azt ettük hozzá sok paradicsommal , salátával és zöldségekkel!


Tzatziki:
1 közepes kígyó uborka 18 dkg 22 kcal / 3 ch
12,5 dkg natúr joghurt 93 kcal / 7 ch
3-4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen csavart citromlé, só, bors
Az uborkát meghámozom és lereszelem, lesózom. 10 percet hagyom állni addig levet ereszt. Ezután alaposan kinyomkodom belőle a vizet és belekeverem a joghurtba. Ízesítem! Érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek össze érjenek!
Összesen: 115 kcal és 10 ch 

Pita graham lisztből
3 dl langyos víz
2 evőkanál olíva olaj 212 kcal / 0 ch
40 dkg gramah liszt 1400 kcal/ 288 ch
10 dkg teljes kiőrlésű liszt 231 kcal/ 47 ch
1 csomag por élesztő vagy 3 dkg élasztő
só ízlés szerint
1 tk. édesítőszer
Provanci fűszerkeverékkel vagy oregánóval meg lehet bolondítani a pita ízét is!
A hozzávalókat kenyérsütőgépbe tettem és tészta dagasztó programon összekevertem. Lágyabb tésztát kell kapni így elképzelhető, hogy folyadék még kell bele, mert a tk. lisztek rostossága miatt több nedvességet vesz fel. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet. Amikor szép egynemű a tésztánk hagyom duplájára megkelni. Ez tk. lisztek esetében több időt vesz igénybe, mint a sima fehér lisztnél. Amikor megkelt deszkára teszem és 8 egyforma részre vágom, majd szép kis gömböket formázok belőle. Hagyom ismét állni kb. 10-15 percet. Kerek vagy ovális formákat nyújtok belőle, majd ismét pihennek. Konyha ruhával letakarva 30 perc pihenés időt kapnak. Közben a sütőt előmelegítem 200 fokra. Sütőrácsra teszem ott sülnek meg kb. 8-10 perc alatt. Egyszerre csak 2-3 pitát tegyünk be. Folyamatosan figyeljük!
Összesen: 1843 kcal/ 335 ch
1 db 230 kcal/ 41,8 ch