Rakott kínai kelkáposzta
Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús
1 db kínai kel
2 szál újhagyma
só, bors, fokhagyma, piros paprika
2,5 dl tejföl + metélőhagyma 1 marék
olíva olaj
fél pohár jázmin rizs ( 2,5 dl pohár)
A rizst dupla mennyiségű vízben megfőztem, sóztam picit borsoztam. Közben a darált hús megmostam . Az olíva olajon picit megpároltam a karikákra vágott hagymát , majd mehet rá a darált hús és a fűszerek. Puhára pároltam fedő alatt, majd az elkészült rizst hozzá kevertem. Egy nagyobb lábasban sós vizet forraltam és 10-12 levelet félig puhára főztem benne. Egy tűzálló tálba tettem 5-6 leforrázott levelet erre halmoztam a rizses húst és befedtem a megmaradt levelekkel. 180 fokos sütőbe 10 percig sütöttem. Közben a tejfölt összekevertem 2-3 gerezd szétnyomott fokhagymával és egy nagy csokor metélőhagymával. Rákentem a tetejére és pirulásig sütöttem!!
Jó étvágyat!!
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000088-ee887ef83b/28171234_10156352395769728_1026872688_o.jpg?ph=450a3dcf0b)