Ramen

2020.11.22

Hozzávalók:

5 dl húsleves alaplé

2 ek. szójaszósz ( én az enyém sósat szoktam használni)

2cm gyömbér

2 gerezd fokhagyma

  1 marék üvegtészta

friss baby spenót levelek

4 db főtt tojás

csíra ( mungóbab vagy vegyes )

3 db sárgarépa

2 db újhagyma

A húsleves alaplébe beletesszük a megtisztított gyömbért és a fokhagymást, melyet egy késsel szétnyomunk előtte. 10 percig főzzük, hogy az ízek belefőljenek a lébe. A lébe öntjük a szójaszószt és ízesítjük még ha szükséges sóval. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, hagymás és a tojásokat is megfőzzük. A sárgarépát vékonyan felcsíkozzuk. A gyömbért és a fokhagymát kivesszük a léből és a sárgarépát, hagymát beletesszük addig főzzük amíg roppanós puha lesz, nem kell teljesen puhára főzni. Kiemeljük a zöldségeket is a léből egy tálra. A tojást megpucoljuk és kettévágjuk. A rizstésztát beletesszük a lébe és hagyjuk 10 percig benne, nem kell forralni. A tésztát is leszűrjük a léből, majd összeállítjuk a levest. Kis tányérba szedünk tésztát, teszünk bele pár levél spenótot, szedünk rá zöldségeket, majd felöntjük forró lével. Ráhelyezzük a tojást és a csírát és forrón fogyasztjuk!