Ribizlis szelet

2019.08.23

Hozzávalók:

20 dkg ribizli + 10 dkg a díszítéshez

10 dkg porcukor

1 dl natúr joghurt

2 ek. ribizli lekvár

4 dl habtejszín

1 db lap zselatin

30 db szögletes , vajas keksz

A 20 dkg ribizlit megmossuk és leszedegetjük a fürtről. Egy tálba tesszük a szemeket és hozzáöntjük a porcukort. Összekeverjük, majd legalább 30 percre félre tesszük. Amikor kicsit folyós lesz a gyümölcs hozzákeverjük a joghurtot és a lekvárt. A tejszínt kemény habbá verjük. A lapzselatint 3 ek. vízzel kis lábasban lassan felmelegítjük, amíg feloldódik. Nem szabad felforralni. Amikor picit kihűlt 1 kanál habbal összekeverjük. A habhoz hozzákeverjük a gyümölcsös , porcukros , joghurtos részt (villával kicsit szétnyomkodhatjuk a gyümölcsöt előtte), majd belekeverjük a zselatinos habot és alaposan összekeverjük az egészet. Egy üveg tál aljára helyezünk 10 db kekszet  erre rákenjük a krém harmadát. Keksz sor, majd újra krém, keksz és a tetejére krém. Hűtőbe tesszük és 1 éjszakát állni hagyjuk, hogy a keksz megpuhuljon. Kockákra vágjuk friss ribizlivel esetleg tejszínhabbal kínáljuk.