Roston csirkemell burgur saláta
Hozzávalók:
35 dkg csirkemell filé
só, bors, csirkefűszervekerék
olíva olja
1 zacskó burgur ( főzőtasakos)
4 szál spárga
2 db retek
friss ssaláta
borecet
Díszítéshez: metélőhagyma, gránát alma magok
A csirkemellet megmossuk, lehártyázzuk, letisztítjuk, majd a fűszerkeverékkel bedörzsöljük és hagyjuk állni 30 percig. A burgurt sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A csirkemellet felszeleteljük csíkokra és olíva olajon megsütjük. A burgurhoz pici olíva olajat keverünk, majd hozzákeverjük a tépett friss salátát a vékonyra szeletet retket . A spárgát megmossuk, meghámozzuk pici olíva olajon megsütjük. Hozzákeverjük a burgurhoz, meglocsoljuk borecettel és ráhalmozzuk a csirkemell csíkokat. A burgurt nyugodtan sózhatjuk még, ha szükséges.