Roston csirkemell burgur saláta

2022.04.30

Hozzávalók:

35 dkg csirkemell filé

só, bors, csirkefűszervekerék

olíva olja

1 zacskó burgur ( főzőtasakos)

4 szál spárga

2 db retek

friss ssaláta

borecet

Díszítéshez: metélőhagyma, gránát alma magok

A csirkemellet megmossuk, lehártyázzuk, letisztítjuk, majd a fűszerkeverékkel bedörzsöljük és hagyjuk állni 30 percig. A burgurt sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A csirkemellet felszeleteljük csíkokra és olíva olajon megsütjük. A burgurhoz pici olíva olajat keverünk, majd hozzákeverjük a tépett friss salátát a vékonyra szeletet retket . A spárgát megmossuk, meghámozzuk pici olíva olajon megsütjük. Hozzákeverjük a burgurhoz, meglocsoljuk borecettel és ráhalmozzuk a csirkemell csíkokat. A burgurt nyugodtan sózhatjuk még, ha szükséges.