Sajtos-csirkés quiche

2018.11.17

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg liszt

12,5 dkg hideg vaj

1-2 evőkanál hideg víz

1 tojás

1 csipet só

Töltelékhez:

25 dkg csirkemell

3 tojás

2 dl főzőtejszín

2 szelet bacon

2 evőkanál olíva olaj

1 kápia paprika

2 szál újhagyma

só, fokhagyma, bors

10 dkg reszelt sajt

metélőhagyma, petrezselyem

4-5 szem koktélparadicsom

4 db fürt tojás


A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a vizet csak akkor adjuk hozzá ha nem áll össze a tészta. Egy fóliába csomagolva 30 percre tegyük be a hűtőbe. Közben készítsük el a tölteléket.  A fürt tojásokat főzzük meg és hűtsük le hideg vízben. A csirkemellet kockázzuk fel. A hagymákat karikázzuk fel és daraboljuk fel a bacont. Kezdjük melegíteni az olívát a baconnel , majd tegyük rá a hagymát kicsit dinszteljük meg.Dobjuk rá a csirkemellet és a feldarabolt kápia paprikát. Ízesítsük sóval, borssal és fokhagymával. Amikor a csirkemell félig puha öntsük rá a tejszínt. Vegyük le a melegről kicsit hagyjuk hűlni. A tojásokat törjük fel és villával keverjük fel kicsit, szórjuk bele a reszelt sajtot. Amikor meghűlt a csirkemell öntsük rá a tojásos keveréket. Szórhatunk bele metélőhagymát és petrezselymet. Kerek pite formába nyomkodjuk bele a tésztát, majd öntsük rá a tojásos masszát. Díszítsük félbevágott paradicsomokkal és tojásokkal. 175 fokos sütőben kb. 30 perc alatt süssük meg. 

A tölteléket szabadon variálhatjuk :)