Sajtos-csirkés quiche
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg hideg vaj
1-2 evőkanál hideg víz
1 tojás
1 csipet só
Töltelékhez:
25 dkg csirkemell
3 tojás
2 dl főzőtejszín
2 szelet bacon
2 evőkanál olíva olaj
1 kápia paprika
2 szál újhagyma
só, fokhagyma, bors
10 dkg reszelt sajt
metélőhagyma, petrezselyem
4-5 szem koktélparadicsom
4 db fürt tojás
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a vizet csak akkor adjuk hozzá ha nem áll össze a tészta. Egy fóliába csomagolva 30 percre tegyük be a hűtőbe. Közben készítsük el a tölteléket. A fürt tojásokat főzzük meg és hűtsük le hideg vízben. A csirkemellet kockázzuk fel. A hagymákat karikázzuk fel és daraboljuk fel a bacont. Kezdjük melegíteni az olívát a baconnel , majd tegyük rá a hagymát kicsit dinszteljük meg.Dobjuk rá a csirkemellet és a feldarabolt kápia paprikát. Ízesítsük sóval, borssal és fokhagymával. Amikor a csirkemell félig puha öntsük rá a tejszínt. Vegyük le a melegről kicsit hagyjuk hűlni. A tojásokat törjük fel és villával keverjük fel kicsit, szórjuk bele a reszelt sajtot. Amikor meghűlt a csirkemell öntsük rá a tojásos keveréket. Szórhatunk bele metélőhagymát és petrezselymet. Kerek pite formába nyomkodjuk bele a tésztát, majd öntsük rá a tojásos masszát. Díszítsük félbevágott paradicsomokkal és tojásokkal. 175 fokos sütőben kb. 30 perc alatt süssük meg.
A tölteléket szabadon variálhatjuk :)