Sárga kalifornia paprika leves krémsajt galuskával
2019.06.28
Hozzávalók:
4 db sárga kaliforniai paprika
só, bors
kis doboz krémsajt natúr
kis doboz főzőtejszín
kis csokor metélőhagyma
A paprikákat megmossuk és apró darabokra vágjuk. Kis lábasban feltesszük főzni kb 2 dl vízzel. Amikor megfőtt puhára, sózzuk, borsozzuk és botmixerrel pürésítjük. Kis kanál krém sajtot is hozzákeverünk. A maradék krémsajtba belekeverjük az apróra vágott metélőhagymát, majd a tálalásnál a leves közepébe helyezünk egy kanálnyit. Nyári melegben hűtve is nagyon finom.
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000663-ead46ebcf2/DSC_9617.jpg?ph=450a3dcf0b)
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000664-3cff73df99/DSC_9620.jpg?ph=450a3dcf0b)