Sós karamellkrém
2020.11.29
Hozzávalók:
300 g cukor
200 ml tejszín
50 g vaj
2-3 csipet só
Egy magas falú edényben a cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, majd hozzáadjuk fokozatosan a vajat , a tejszínt és a sót. Kicsit becsomósodik, forraljuk fel és alaposan keverjük szét a csomókat. Tegyük egy másik edénybe (üveg) és mehet a hűtőbe. Ahogy hűl szépen be fog sűrűsödni! Használhatjuk sütikhez, kekszekhez, kávéhoz! A hűtőben 2-3 hétig eláll.
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000954-600976009d/DSC04071.jpg?ph=450a3dcf0b)
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000955-7bbf07bbf7/DSC04074.jpg?ph=450a3dcf0b)