Sült alma

2018.02.10

Hozzávalók:

2 db alma

vaj 1-2 dkg

cukormentes barack lekvár

10 dkg darált dió

xilit vagy más édesítő vagy cukor

mézeskalács fűszerkeverék

citromhéj

Az almákat megmostam és szárazra töröltem. A kalapját levágtam és a közepét szépen kikanalaztam. A magokat és a csuma részét félre tettem a gyümölcshúst apró kockákra vágtam. Pici vajon egy serpenyőben megpároltam az almadarabokat. A diót összekevertem a többi hozzávalóval, majd hozzá kevertem a párolt almákat. Egy serpenyőbe sütőpapírt tettem beletettem a 2 almát, majd a baracklekvárból 1-1 kiskanállal beletettem az alma kikapart közepébe, ezután jöhet a diós töltelék. Jól tömjük meg :) Jöhet rá a kalap és mehet a sütőbe. 20-30 percig sül 170 fokon! Az illata csodás!! Amikor az alma megpuhul ( a villát beletudjuk szúrni) akkor készen van! Érdemes melegen fogyasztani !! :)