Sütőben sült fánk

2021.04.11

Hozzávalók: 

40 dkg liszt

2 dl langyos tej

1 cs. száraz élesztő

8 dkg puha vaj

1 db tojás

8 dkg porcukor

1/2 kk. só

1 ek. burgonya pehely ( elhagyható)

1 ek. sikér ( elhagyható)

Töltelék: barack lekvár vagy nutella vagy bármilyen lekvár

A lekenéshez 1 kisebb tojás

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd dagasztjuk géppel vagy kézzel. Letakarjuk és duplájára kelesztjük. Amikor megkelt lisztezett felületen kinyújtjuk 3-4 mm vastagságura és fánkszaggatóval köröket szaggatunk a tésztából. A közepére helyezzük a tölteléket és összecsípjük a tésztát, majd az összecsípett részt lefelé helyezve egy muffin papír kosárkába helyezzük. Addig ismételjük, amíg van tésztánk. Letakarjuk és hagyjuk újra kelni. Lekenjük tojással a tetejét és előmelegített sütőben 180 fokon szép világos barnára sütjük.