Sütőben sült fánk
Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 dl langyos tej
1 cs. száraz élesztő
8 dkg puha vaj
1 db tojás
8 dkg porcukor
1/2 kk. só
1 ek. burgonya pehely ( elhagyható)
1 ek. sikér ( elhagyható)
Töltelék: barack lekvár vagy nutella vagy bármilyen lekvár
A lekenéshez 1 kisebb tojás
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd dagasztjuk géppel vagy kézzel. Letakarjuk és duplájára kelesztjük. Amikor megkelt lisztezett felületen kinyújtjuk 3-4 mm vastagságura és fánkszaggatóval köröket szaggatunk a tésztából. A közepére helyezzük a tölteléket és összecsípjük a tésztát, majd az összecsípett részt lefelé helyezve egy muffin papír kosárkába helyezzük. Addig ismételjük, amíg van tésztánk. Letakarjuk és hagyjuk újra kelni. Lekenjük tojással a tetejét és előmelegített sütőben 180 fokon szép világos barnára sütjük.