Szezámmagos bundában sült patiszon

2018.09.14

Hozzávalók:

1 db patiszon

2 evőkanál szezámmag, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa

só, bors, olaj a sütéshez

zöldségkeverék ( fagyasztott mexikói 25 dkg kis zacskó)

A patiszont vékony szeletekre vágjuk a magházat kivágjuk és a héját levágjuk, majd mindkét oldalát picit besózzuk. Félre tesszük, addig elkészítjük a zöldségkeveréket. Mivel fagyasztott nem kell hozzá vizet adni csak egy serpenyőben felmelegítjük, mikor felolvadt picit sózzuk borsozzuk és fedő alatt nem sokáig párolva elkészítjük. Én szeretem ha nincs túl párolva így csak éppen addig szoktam párolni, amíg még roppanós marad a zöldség. Közben a patiszon a sótól levet enged ezt konyhai papírtörlővel picit leitatjuk. Szokásos módon panírozzuk liszt, tojás, szezámmagos zsemle morzsa , majd 170 fokos olajban kisütjük.  

A tálaláshoz majonézt is használtam, amit egy kis formába nyomta ki a tányérra, majd levettem róla a formát. 

Egyszerű és mutatós!!