Színes-virágos tortácskák

2018.02.03

Hozzávalók:

6 tojás

6 evőkanál cukor

6 evőkanál liszt

fél csomag sütőpor

vanília aroma

piros ételfesték

Sima piskótát sütöttem. A tojásokat szétválasztottam a tojássárgáját fehéredésig kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a vanília aromát (ha nincs lehet vaníliás cukor is ) . A tojásfehérjét kemény habbá vertem. A lisztet a sütőporral összekevertem és apránként a tojássárgájához adagoltam. Egy kevés fehérje habbal összedolgoztam a sárgáját és a többi fehérjét ezután kevertem bele, igyekeztem, hogy a hab ne nagyon törjön össze. Az egészet 3 részre osztottam és 3 külön tálba szedtem. Az első tálba 3 csepp piros ételszínezéket tettem a második tálba 6 cseppet a harmadik tálba 9 cseppet. Egy kör alakú pite formába egyesével kisütöttem a piskótákat. Sütőpapírt tettem mindhárom esetben alá. Amikor megsült megvártam, hogy kihűljön és lehúztam róla a sütőpapírokat. Közben elkészítettem a krémet.  

Mousse krém:

25 dkg étcsoki minőségi 60-70% os

30 g vaj

4 tojás sárgája

6 tojás fehérje

50 g cukor

A csokit vízgőz felett felolvasztjuk. Ezt úgy készítem, hogy egy lábasba vizet teszek elkezdem melegíteni és amikor lassan elkezd gőzölögni fölé helyezek egy másik edényt, amiben a csoki van. A melegítés hatására szépen lassan elolvad a csoki. Beleteszem a vajat is ezt is felolvasztom. Félreteszem hűlni. 

A tojásfehérjéket kemény habbá verem. A tojássárgáját hozzáadjuk a vajas csokihoz és összekeverjük. Ebbe lassan belekeverjük a tojásfehérjét, vigyázva, hogy ne törjön! Hűtőbe tettem a felhasználásig. Habfixálót lehet még hozzá keverni, hogy biztos ne essen össze. A piskótákból pogácsa szaggatóval kis korongokat vágok ki. Jöhet a rétegezés és a díszítés! Ehető árvácska virágokkal díszítettem!!