Tejfölben pácolt csirkemell sajtos krumplival

2019.03.30

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell

só, bors

4 gerezd fokhagyma

4 dl tejföl

30 dkg krumpli

15 dkg sajt

zsemlemorzsa magvakkal 

petrezselyem, mikrozöldek

A csirkemellet megtisztítjuk szeletekre vágjuk és enyhén klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Egy tálban a tejfölt a fokhagymával összekeverjük, majd a hús szeleteken mindkét oldalukon megkenve egymásra helyezve egy üveg edénybe helyezzük, ráöntjük a maradék tejfölt. Lefedjük és 1 éjszakára a hűtőbe helyezzük. Másnap a krumplit megpucoljuk, megmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Nem szabad túl puhára, mert miután megfőtt leöntjük róla a vizet és reszelőn lereszeljük. Nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Egy hőálló tálat kivajazunk, majd beleszórjuk a krumplit és a tetejére reszeljük a sajtot. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Közben a csirke mellett kivesszük a tejfölből és a magvas zsemlemorzsába megforgatjuk, majd olajban kisütjük. Amikor a krumpli kész megszórjuk friss petrezselyemmel és mikro zöldekkel a tetejére helyezzük a kisütött husikat.