Tejfölben pácolt csirkemell sajtos krumplival
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
só, bors
4 gerezd fokhagyma
4 dl tejföl
30 dkg krumpli
15 dkg sajt
zsemlemorzsa magvakkal
petrezselyem, mikrozöldek
A csirkemellet megtisztítjuk szeletekre vágjuk és enyhén klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Egy tálban a tejfölt a fokhagymával összekeverjük, majd a hús szeleteken mindkét oldalukon megkenve egymásra helyezve egy üveg edénybe helyezzük, ráöntjük a maradék tejfölt. Lefedjük és 1 éjszakára a hűtőbe helyezzük. Másnap a krumplit megpucoljuk, megmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Nem szabad túl puhára, mert miután megfőtt leöntjük róla a vizet és reszelőn lereszeljük. Nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Egy hőálló tálat kivajazunk, majd beleszórjuk a krumplit és a tetejére reszeljük a sajtot. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Közben a csirke mellett kivesszük a tejfölből és a magvas zsemlemorzsába megforgatjuk, majd olajban kisütjük. Amikor a krumpli kész megszórjuk friss petrezselyemmel és mikro zöldekkel a tetejére helyezzük a kisütött husikat.
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000612-ca9aacb947/DSC_7613.jpg?ph=450a3dcf0b)
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000613-99ca39ac61/DSC_7621.jpg?ph=450a3dcf0b)