Tiramisu lifeStyle

2021.07.24

Hozzávalók:

3 db tojás

3 ek. édesítő

3 ek. 30 g mandula darált 

20 dkg marscarpore 

30 g édesítő

2 dl cukormentes tejszínhab 

2 dl fekete kávé

12 szeletre vágva 1 szelet:

169 kcal / 13,6 zsír / 9,15 ch / 4,40 fehérje

A tojásokat kettéválasztjuk a sárgájával és az édesítővel ( 3 ek) fehéredésig, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált mandulát és összekeverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgáját úgy, hogy ne nagyon törjön össze a hab. Egy tepsire sütőpapírt helyezünk és rásimítjuk a masszát. ( 35 x 20 cm ) és 180 fokon kb. 10 - 12 perc alatt megsütjük. Kivesszük és kihűtjük, majd leválasztjuk a sütőpapírt. A kávét időközben lefőzzük és hagyjuk kihűlni. A marscarponet az édesítővel és a felvert tejszínhabbal összekeverjük. Egy szilikon püspök kenyér formát kibéleljük frissen tartó fóliával. ( 24 x 10 cm ) A piskótát a forma méretére vágjuk, kb 5 - 6 szeletre és rétegezzük. Piskóta, bekenjük kávéval, majd rákenünk a krémből újra piskóta, kávé, krém így folytatjuk, míg elfogy a piskóta. Behelyezzük a hűtőbe és legalább 4 - 5 órát hűtjük, de legjobb 1 egész éjszakára. Másnap kivesszük és kifordítjuk egy tálra, lehúzzuk a fóliát és díszítjük a tetejét cukrozatlan kakaóporral megszórjuk.