Tojásos avokádókrém csónakban
Hozzávalók 2 személyre:
2 avokádó
2 tojás
só, frissen őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál citromlé
2 evőkanál natúr joghurt
a díszítéshez: szezámmag fekete szezámmag durvára vágott pekándió 8-10 db nagy szemű mazsola gojibogyó mikrozöld levelek
a tálaláshoz: pirítós
A tojást keményre főzzük. Az egyik avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, húsát kikaparjuk. Aprítógéppel lágy krémmé dolgozzuk a megpucolt tojást, az avokádót, sót, a fokhagymát, a joghurtot és a citromlevet. Finoman borsozzuk és átkeverjük. A másik avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját. A közepét megtöltjük a krémmel, és körben díszítjük a magvakkal/zöldekkel. Azonnal tálaljuk, pirítóst kínálunk mellé. Tipp: Érdemes érett, puha avokádót használni. Ha nem elég puha a gyümölcs, tegyük a konyhapultra és várjunk pár napot, amíg finomra érik.
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000362-31cc132c05/DSC_4031.jpg?ph=450a3dcf0b)
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000363-9980a9a7a4/DSC_4011.jpg?ph=450a3dcf0b)