Tojásos avokádókrém csónakban

Hozzávalók 2 személyre:

 2 avokádó 

2 tojás 

só, frissen őrölt bors 

2 gerezd fokhagyma

 1 kávéskanál citromlé

 2 evőkanál natúr joghurt 

a díszítéshez: szezámmag fekete szezámmag durvára vágott pekándió 8-10 db nagy szemű mazsola gojibogyó mikrozöld levelek 

a tálaláshoz: pirítós

A tojást keményre főzzük. Az egyik avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, húsát kikaparjuk. Aprítógéppel lágy krémmé dolgozzuk a megpucolt tojást, az avokádót, sót, a fokhagymát, a joghurtot és a citromlevet. Finoman borsozzuk és átkeverjük. A másik avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját. A közepét megtöltjük a krémmel, és körben díszítjük a magvakkal/zöldekkel. Azonnal tálaljuk, pirítóst kínálunk mellé. Tipp: Érdemes érett, puha avokádót használni. Ha nem elég puha a gyümölcs, tegyük a konyhapultra és várjunk pár napot, amíg finomra érik.