Túró nudli
Hozzávalók:
20 dkg túró
40 g búzadara
20 g főzőtejszín
reszelt citrom héj
40 g édesítőszer
1 kis tálka fagyasztott málna, fekete szeder vagy vegyes erdei gyümölcs
ízlés szerint édesítőszer
20 dkg durvára darált mogyoró vagy dió vagy esetleg mandula
A túrót a búzadarával a tejszínnel és a citrom héjával összekeverjük, majd 30 percre a hűtőbe helyezzük, miután fóliával lefedtük.
Kivesszük a hűtőből a masszát és egy lisztezett munkalapon hengert formázunk belőle, majd késsel feldaraboljuk 3 cm-es darabokra. Vizet forralunk egy lábasba 1 kk. sót szórunk bele, majd lassan belehelyezzük a nudlikat. 1-2 perc alatt feljön a víz tetejére, akkor szűrőkanállal kiemeljük és megforgatjuk a mogyoróba . A gyümölcsöt felolvasztjuk, majd édesítőszerrel elkeverjük , villával picit összetörjük a gyümölcsöt és a nudli mellé kínáljuk öntetként.
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000792-a064ba064e/DSC05967.jpg?ph=450a3dcf0b)
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000793-acf8cacf8f/DSC05974.jpg?ph=450a3dcf0b)
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000794-c1b1ac1b1d/DSC05981.jpg?ph=450a3dcf0b)