Túró nudli

2020.02.15

Hozzávalók:

20 dkg túró

40 g búzadara

20 g főzőtejszín

reszelt citrom héj

40 g édesítőszer

1 kis tálka fagyasztott málna, fekete szeder vagy vegyes erdei gyümölcs

ízlés szerint édesítőszer

20 dkg  durvára darált mogyoró vagy dió vagy esetleg mandula

A túrót a búzadarával a tejszínnel és a citrom héjával összekeverjük, majd 30 percre a hűtőbe helyezzük, miután fóliával lefedtük.  

Kivesszük a hűtőből a masszát és egy lisztezett munkalapon hengert formázunk belőle, majd késsel feldaraboljuk 3 cm-es darabokra. Vizet forralunk egy lábasba 1 kk. sót szórunk bele, majd lassan belehelyezzük a nudlikat. 1-2 perc alatt feljön a víz tetejére, akkor szűrőkanállal kiemeljük és megforgatjuk a mogyoróba . A gyümölcsöt felolvasztjuk, majd édesítőszerrel elkeverjük , villával picit összetörjük a gyümölcsöt és a nudli mellé kínáljuk öntetként.