Túrós palacsinta

2018.02.04

Hozzávalók: 

40 dkg liszt

4 tojás

8 dl tej

2 dl buborékos víz

1 csipet só

nagyobb csipet cukor

1/2 evőkanál oliva olaj

A hozzávalókat összekeverem és egy szitára öntöm és átnyomkodom az egészet egy fakanál segítségével. Így a tészta szép sima állagú lesz. 10 percet hagyom pihenni. Amikor merőkanállal belenyúlok és lefolyatom közepesen sűrűnek kell legyen. Nem olyan mint egy sima víz, attól sűrűbb állag kell.  A palacsintákat kisütöttem. 

Töltelék:

25 dkg túró

2 tojás

vaníliás cukor vagy vanília aroma

porcukor vagy por xilit

A túrót összekeverem a cukorral és a tojások sárgájával, hozzáadagolom a vaníliát. A tojások fehérjét kemény habbá verem és lazán összeforgatom a túróval. 

A palacsintákat vékonyan megtöltöttem, feltekertem a szokásos módon, majd a rövidebb oldalánál kezdve újra felgöngyölgettem. Egy tűzálló serpenyőbe rakosgattam a palacsintákat és a megmaradt túrós töltelékhez kevertem egy kis natúr joghurtot némi citrussal, amit a palacsinták közé locsolgattam, majd megszórtam friss bogyós gyümölcsökkel. Az egészet betettem a sütőbe és 10 perc alatt átmelegítettem. ( 170 fokon) Jó étvágyat!!!