Túrós pite

2018.03.24

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg  liszt
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 2 evőkanál zabkorpa
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 8 dkg porcukor
  • 13 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 sárgája a lekenéshez

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 8  dkg porcukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 nagy ek tejföl
  • 1 nagyobb citrom reszelt héja
  • 3 tojássárgája
  • 3 tojásfehérje

22 x 25 cm es formához

A lisztet a zabkorpával, sütőporral , sóval és porcukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a lágy vajat és tojások sárgáját. Összegyúrjuk , így egy puha tészta gombócot kapunk belőle. 2 részre osztjuk. Elővesszük a tepsit és sütőpapírból egy tepsi méretű darabot vágunk. Fontos, hogy akkora legyen pont , mint a tepsi, majd ez lesz segítségünkre a süti tetejének a felhelyezésében.  A tepsit kivajazzuk vékonyan kilisztezzük és a tészta egyik felét belenyomkodjuk .180 fokos sütőben 6-8 percig elősütjük a tésztát. Közben a túró töltelék hozzávalóit összekeverjük a tojás fehérjét kivéve. Abból kemény habot készítünk és amikor elkészült a túrós massza beleforgatjuk a habot. Az elősütött tészta tetejére kenjük a tölteléket. A méretre vágott sütőpapírra nyújtjuk a tészta másik részét, szépen egyenletesen eldolgozzuk rajta és ennek a segítségével helyezzük a túrós masszára a tésztát. Ráfordítjuk a tésztát és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Villával megszurkáljuk a tésztát és egy tojás sárgájával lekenjük. 180 fokon 30-40 percig megsütjük. 

Mikor megsült kihűtjük a tepsiben és felszeleteljük. Jó étvágyat!