Valentin-napi málnás torta

2020.02.09

Hozzávalók:

Tésztához:

10 dkg vaj

15 dkg liszt

1 tojássárgája

a tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd amikor összeállt befóliázzuk és betesszük a hűtőbe legalább 30 percre.

Krémhez:

5 dkg málna lekvár

12,5 dkg marscapone

12,5 habtejszín

10 dkg friss málna

2 dkg vaníliás cukor

Egy sütőpapírt félbe hajtunk és egy 11 cm es félszívet rajzolunk rá. A lényeg, hogy a legszélesebb résznél legyen 11 cm a félbehajtott résztől. Előbb ezt mérjük ki, majd arányosan rajzoljuk meg a szív felét. Amikor kivágjuk és a félbehajtott résznél kinyitjuk a papírt egy egész szív formát kapunk. Amikor a tésztát kivesszük a hűtőből helyezzük egy sütőpapírra és nyújtsuk ki kb. 4-5 mm vastagra. Én ráhelyeztem a szív formát, hogy lássam mekkorára kell nyújtani. Éles kés hegyével vágjuk körbe a szív alakot, majd a belsejét is vágjuk ki úgy, hogy hagyjunk a széleknek 5-6 cm-t. Az elkészült formát húzzuk a tepsire és 170 fokon süssük meg. Vigyázzunk nem kell keményre sütni 10-12 perc elég . A megmaradt tésztát gyúrjuk össze és ismételjük meg a szív formázását és sütését. Amennyiben marad még tészta formázhatunk kisebb szíveket belőle. Süssük meg őket. Amíg sül, majd hűl a tészta készítsük el a krémet. A málnából tegyünk félre pár szemet dísznek a többit pépesítsük, majd szitán nyomkodjuk át, hogy ne maradjon benne mag. A tejszínt verjük fel habbá, keverjük bele a marscaponét és a málnát, ami szép színt ad neki.  Keverjük bele a cukrot is.

Helyezzük a tésztát a tálalóra, majd kenjük meg málna lekvárral. Ezután a habzsákba helyezett krémet nyomkodjuk a tésztára. Ráhelyezzük a másik tésztát és megismételjük a műveletet. Díszíthetjük ízlésünknek megfelelően!