Vörös lencse krémleves

Hozzávalók: 

10 dkg vörös lencse

2 szál sárgarépa

2 gerezd fokhagyma

1 fej hagyma

húsleves alaplé vagy leveskocka

só, bors, piros paprika

kolbász felkarikázva

A lencsét megmostam  a sárgarépát lepucoltam felkarikáztam. A hagymást megpucoltam és apróra vágtam. Pici olíva olajon megfonnyasztottam a hagymát a fokhagymát, majd hozzá adtam a sárgarépát és a lencsét. 

Mikor picit megpirult felöntöttem húselves alaplével, ha ez nincs sima vízzel , majd teszünk bele húsleves kockát. Annyi folyadékot öntünk rá, hogy ellepje. Addig főztem amíg minden megpuhult. Ekkor beleszórtam egy kis kanál piros paprikát és össze turmixoltam az egészet. Ízesítjük sóval, borssal .  Ezután elkészítettem a kolbász chipset. A kolbászt felkarikáztam és serpenyőben picit megpirítottam mindkét oldalát.