Zöldfűszeres rántott hús spenótos pesto

2021.04.24

Hozzávalók:

50 - 60 dkg vékonyra vágott, klopfolt csirkemell

só, bors

2 db tojás

liszt, zsemlemorzsa a panírhoz, friss bazsalikom, petrezselyem, metélő hagyma egy maréknyi

250 g friss spenót

1 gerezd fokhagyma

kb. 1 dl olíva olaj

10 dkg parmezán sajt reszelve

10 dkg dió

só, bors

40 dkg új krumpli

5 dkg vaj, petrezselyem

A pestóhoz a spenótot megmossuk és alaposan lecsöpögtetjük. Egy aprító gépbe helyezzük a fokhagymát szétnyomjuk és ezt is az aprítóba helyezzük, majd kicsit összeaprítjuk. Mehet hozzá a dió, olaj és pürésítjük. Ízlés szerint fűszerezzük végül a parmezánt is hozzá keverjük. Kis edénybe szedjük és hűtőbe tesszük. Az állaga ne legyen folyós. 

A burgonyát alaposan megmossuk és elfelezzük, majd egy edényben a vajjal és 1 dl vízzel lefedve addig pároljuk, amíg megpuhul. Gyakran keverjük vagy rázzuk meg, nehogy leégjen. A végén egy nagy csokor petrezselymet aprítunk és hozzákeverjük. 

A húst fűszerezzük sóval és borssal, majd panírozzuk. Liszt, tojás és zsemlemorzsa, de előtte a zsemlemorzsába keverjük bele a frissen szedett és összevágott fűszernövényeket. Bazsalikom, petrezselyem és metélőhagyma. Így panírozzuk be a húst, majd süssük ki friss étolajban. 

Tálalásnál kenjünk a krumplira pestót és tegyük a hús mellé.