Zsebes csirkemell zöldbabos bulgurral

2018.02.14

Hozzávalók:

2 csirkemell

1 fej lila hagyma

1/2 citrom

2 szelet bacon 

5-6 szem koktél paradicsom

1 kicsi sárga paprika (lehet kapni kicsi különböző színű paprikákat, nagyon aranyosak és finomak, egy csomagban több szín is szokott lenni)

1 kis csomag mozarella golyó

1-2 szál rozmaring ág

só, bors, tökmagolaj, bazsalikom, majoránna, oregano

A fűszereket az olajjal összekeverjük. A csirkemellet megmossuk és bevágjuk több helyen, úgy, hogy ne vágjuk ketté csak kis "zsebeket" vágunk rá. Az olajos fűszerkeverékkel bekenjük a húst. Egy tálba helyezzük a melleket és a zsebeket megtöltjük. Teszünk bele hagymát , félbevágott mozarellál, félbevágott citrom szeleteket ( ezzel óvatosan nem kell minden zsebbe) bacon szeletkéket. Amikor bepakoltuk a "zsebeket" rozmaring ágat teszünk rá, jöhet rá a megmaradt bacon felszeletelve, paradicsom félbevágva. Meglocsoljuk 1/2 dl fehérborral és 1/2 dl vízzel, lefedjük és mehet a sütőbe. 170 fokon addig pároljuk , amíg finom puha lesz és a villa könnyen beleszúrható. Amikor puha leveszem a fedőt és kicsit megpirítom. 

Bulgur:

1/2 pohár bulgur ( 2,5 dl poharat használtam)

víz, só, bors

1 marék zöldbab

A bulgurt beleöntöm a lábosba és dupla mennyiségű vizet öntök rá. Sózom , borsozom és beleteszem a zöldbabot. Fedő alatt lassú tűzön puhára főztem. 

Tálalás Tipp : A csirkemellet felszeleteltem. A tányérra egy csíkot húztam egy sötét balzsamecettel és recés tortadíszítő lapáttal elhúztam a tányéron 2 irányba. A tányér egyik oldalára a husit halmoztam a másik oldalra szív alakú kiszúró formába tettem a bulgurt. Lassan lehúztam a formát. :) Jó étvágyat!!!