Epres kuglóf
2 evőkanál eperlekvár kicsit felhígítva vízzel
2 evőkanál eperlekvár kicsit felhígítva vízzel
A tejet, a vajat/margarint és a cukrot vízgőz felett összemelegítjük. Figyeljünk ne legyen 40 C foknál melegebb a keverék. Hozzákeverjük a joghurtot és a tojásokat, majd összekeverjük a száraz hozzávalókat. Egy 20 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a kicsit sűrűbb masszatésztát beleöntjük. 180 fokos sütőben 25 - 30 perc alatt megsütjük....
15 dkg liszt ( lehet a fele teljes kiőrlésű)
20 dkg darált dió / 15 dkg darált mák
25 dkg liszt ( fele teljeskiőrlésű )
1 db kezeletlen citrom reszelt héja
Tetejére: étcsoki 15 dkg + 5 dkg vaj
A tészta hozzávalóiból, lágy rugalmas tésztát dagasztunk, ha nagyon ragacsos pici liszt mehet hozzá. Lisztezett felületen kb: 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, igyekezzünk téglalap formára nyújtani. Én már a nyújtás elején téglalapra szoktam lapogatni, így aztán könnyebb belőle a megfelelő alakzatot nyújtani. Hagyjuk így a tésztát, amíg...
Tetejére: gyümölcsök, porcukor, juharszirup, vaj
26 cm átmérőjű kapcsos tortaformához