Anyák napi torta
Hozzávalók:
piskóta:
5 db tojás
5 ek. liszt
1/2 csomag sütőpor
5 ek. cukor
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral fehéredésig, habosra keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőpor hozzáadásával összekeverjük. A tojás fehérjéket kemény habbá verjük, majd szép fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Egy kanállal átteszünk a habból azt jól eldolgozzuk, hogy fellazuljon a lisztes rész, majd a többi fehérjét úgy adagoljuk fokozatosan, hogy megpróbáljuk nem nagyon összetörni a habot, így lesz könnyű a piskótánk. Egy sütőpapírral bélelt 20-22 cm-es kör alakú kapcsos tortaformába öntjük a masszát és 180 fokon tűpróbával ellenőrizve készre sütjük.
Közben elkészítjük a vaníliás krémet! A recept itt : Muffin vaníliás krémmel
A piskótát és a krémet is alaposan kihűtjük, majd díszítjük.