Anyák napi torta

2020.05.03

Hozzávalók:

piskóta:

5 db tojás

5 ek. liszt

1/2 csomag sütőpor

5 ek. cukor

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral fehéredésig, habosra keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőpor hozzáadásával összekeverjük. A tojás fehérjéket kemény habbá verjük, majd szép fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Egy kanállal átteszünk a habból azt jól eldolgozzuk, hogy fellazuljon a lisztes rész, majd a többi fehérjét úgy adagoljuk fokozatosan, hogy megpróbáljuk nem nagyon összetörni a habot, így lesz könnyű a piskótánk. Egy sütőpapírral bélelt 20-22 cm-es kör alakú kapcsos tortaformába öntjük a masszát és 180 fokon tűpróbával ellenőrizve készre sütjük.

Közben elkészítjük a vaníliás krémet! A recept itt : Muffin vaníliás krémmel

A piskótát és a krémet is alaposan kihűtjük, majd díszítjük.