Fehér csokis málnás mini pite

2019.02.16

Hozzávalók:

1/2 adag  Páte á foncer flantészta (alap tészta) ebből 6 db mini pite készült

a tetejéhez egy szilikon formát használtam, az adja meg a "csiga" formát 

Fehér csokis mousse-hoz:

2 db lapzselatin

145 g tejszín

73 g fehér csoki

1 tojás

2 tojás sárgája

9 g cukor

A tejszínt nem verjük nagyon kemény habbá inkább lágy legyen. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk. A zselatint közben áztassuk be hideg vízbe. A tojást és a sárgákat a cukorral vízgőz felett folyamatos keverés mellett melegítsük fel ( ne forraljuk) , majd kihűlésig verjük habossá. Amikor a tojáshab kész egy külön lábasban a zselatint olvasszuk fel. Kicsit fel kell melegíteni 3 evőkanál vízzel, míg elolvad. Gyors mozdulatokkal keverjük a tojásos habba a zselatint. A tejszín 1/3 ad részét keverjük a csokoládéhoz, majd ehhez adjuk a tojáshabot , végül a maradék tejszínt is keverjük bele. Szilikon formába töltjük a mousse krémet és betesszük a fagyasztóba. Legalább 4 óra kell neki a teljes dermedésig.

Közben megsütjük a tésztát ! 6 db mini  lyukacsos formát kibélelünk a tésztával. Sütőpapírra helyezzük. Minden formába teszünk sütőpapírt (kis kockára vágva) és ebbe helyezünk 1-1 marék sütő babot, hogy a tészta alja ne púposodjon fel . 190 fokos sütőben kb. 10 perc alatt szép világos barnára sütjük. Kivesszük és kihűtjük.

Közben elkészítjük a málna zselét és a krémet. 

Málna zselé:

15 dkg málna

3 ek. porcukor

2 db lap zselatin

A fagyasztott málnát a porcukorral összefőzünk, majd egy finom lyukacsos szitán átnyomkodjuk, hogy a magok ne maradjanak benne. A lap zselatint feloldjuk hideg vízben, majd gyors mozdulatokkal a langyos málnához keverjük. Amikor kezd kicsit kötni belekanalazzuk a mini formák aljába és egy tálcára helyezve betesszük a hűtőbe dermedni.

Málnás krém:

2 dl tejszín

cukor ízlés szerint

5 dkg málna

2 ek. marscapone

A málnát összeturmixoljuk és szitán átnyomkodjuk. A tejszínt felverjük és hozzákeverjük a málnát, majd a marscaponet. Habzsákba töltjük és amikor a pitén a málnazselé már megkötött rányomjuk a krémet. 

Amikor a fagyasztóban a fehér csokis krém megkötött óvatos mozdulatokkal kivesszük a formából és a krém tetejére helyezzük.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.