Nyuszi tappancsos epres tekercs
A nyuszi talp sablont lent találjátok. Ezt előző este kinyomtattam, rögzítettem egy deszkára és írókát készítve megrajzoltam a kis talpakat. Amikor megszáradt a fehér rész rózsaszínre színezett írókával megrajzoltam a talp többi részét. Írókát a következő módon lehet készíteni:
40 g tojásfehérjét 20 dkg átszitált porcukorral alaposan ki kell keverni, tanácsos kézi robotgéppel jó alaposan kihabosítani. Természetes alapú ételfestékkel tetszőlegesre lehet színezni. Zacskóba töltjük és pici apró lyukat vágunk a zacskó sarkára vagy nagyon vékony díszítő csövet helyezünk a zacskóba és azzal díszítünk.
Alap piskóta receptet használtam 5 db tojásból. Nagy méretű sütőpapírral bélelt tepsin sütöttem , sütőtől függően 10-05 perc alatt 180 fokon.
Krém:
15 dkg eper
25 dkg marcapone
400 ml tejszín
( porcukor és citromlé ízlés szerint)
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd összeturmixoljuk. A marscapone-t cukorral és citromlével ízesítjük, majd kézi habverővel kihabosítjuk. A tejszínhabból kemény habot verünk . Az epret és a hab felét hozzáadjuk a marcaponéhoz és összekeverjük. 1-2 evőkanállal félre teszünk belőle a többivel megkenjük a lapot és feltekerjük. A maradék habot plusz eperrel és erősebbre színezzük és habzsákba töltjük a nekünk tetsző habcsővel és díszítjük a tekercset. A kis tappancsokat felragasztjuk ( írókával ) a raffaello golyókra és felhelyezzük s sütire.