Nyuszi tappancsos epres tekercs

2021.04.03

Alap piskóta recept

A nyuszi talp sablont lent találjátok. Ezt előző este kinyomtattam, rögzítettem egy deszkára és írókát készítve megrajzoltam a kis talpakat. Amikor megszáradt a fehér rész rózsaszínre színezett írókával megrajzoltam a talp többi részét. Írókát a következő módon lehet készíteni:

40 g tojásfehérjét 20 dkg átszitált porcukorral alaposan ki kell keverni, tanácsos kézi robotgéppel jó alaposan kihabosítani. Természetes alapú ételfestékkel tetszőlegesre lehet színezni. Zacskóba töltjük és pici apró lyukat vágunk a zacskó sarkára vagy nagyon vékony díszítő csövet helyezünk a zacskóba és azzal díszítünk. 

Alap piskóta receptet használtam 5 db tojásból. Nagy méretű sütőpapírral bélelt tepsin sütöttem , sütőtől függően 10-05 perc alatt 180 fokon.

Krém:

15 dkg eper

25 dkg marcapone

400 ml tejszín

( porcukor és citromlé ízlés szerint)

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd összeturmixoljuk. A marscapone-t cukorral és citromlével ízesítjük, majd kézi habverővel kihabosítjuk. A tejszínhabból kemény habot verünk . Az epret és a hab felét hozzáadjuk a marcaponéhoz és összekeverjük. 1-2 evőkanállal félre teszünk belőle a többivel megkenjük a lapot és feltekerjük. A maradék habot plusz eperrel és erősebbre színezzük és habzsákba töltjük a nekünk tetsző habcsővel és díszítjük a tekercset.  A kis tappancsokat felragasztjuk ( írókával ) a raffaello golyókra és felhelyezzük s sütire.