Tortilla chips avokádó krémmel
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg kukorica liszt
2,2 dl meleg víz
3 dl olíva olaj
só illetve fűszerek, attól függően, hogy milyen ízű chipset szeretnénk készíteni
Én most mediterrán fűszerereket használtam bazsalikom, rozmaring
A liszteket összeöntöttem a vizet hozzáöntöttem és összegyúrtam. Kicsit ragadós tésztát kapunk. Fűszerezzük és 15 percre pihentetjük.
A tésztát 8 egyenlő gombócra osztottam és lisztes felületen kör alakúra nyújtottam. Vékonyra kell nyújtani. Pizzavágóval 8 egyenlő részre vágtam, majd a meleg olajban kisütöttem.
Papírtörlőre szedtem, hogy lecsepegjen róla az olaj.
Én most mellé avokádó krémet készítettem, aminek a receptjét itt olvashatjátok: