Édes pillanatok

 

Churros

2025.02.05

Csokiszószhoz:
1 csésze étcsoki

A lisztet, vajat és porcukrot gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Puha tésztát gyurunk belőle elfelezzük. Egy gumikesztyűt húzzunk a kezünkre és az egyik fél tésztába csepegtessünk piros ételfestéket. Gyúrjuk át, hogy mindenhol szép szint kapjon. Fóliába tekerjük a gombócokat és hűtőbe helyezzük legalább 1 órára.

A vajat a cukorral habosra keverjük a robotgépben. A tojásokat egyesével hozzáadjuk, közben a lisztet kanalazzuk és folyamatosan keverjük a gépben nem nagy fokozaton. Hozzáadjuk a sütőport és a tejet, majd kézzel hozzákeverjük a felaprított pisztáciát és málnát.

A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, egy gombóc vaníliásat és egy gombót kakaósat, majd lefóliázzuk és 1-2 órára hűtőbe helyezzük.

Panettone

2023.12.15

20 g élesztő vagy 1 zacskó száraz élesztő