Tiramisu golyó
50 dkg darált háztartási keksz
50 dkg darált háztartási keksz
Hozzávalók:
24 cm tortaformához
Csokiszószhoz:
1 csésze étcsoki
A lisztet, vajat és porcukrot gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Puha tésztát gyurunk belőle elfelezzük. Egy gumikesztyűt húzzunk a kezünkre és az egyik fél tésztába csepegtessünk piros ételfestéket. Gyúrjuk át, hogy mindenhol szép szint kapjon. Fóliába tekerjük a gombócokat és hűtőbe helyezzük legalább 1 órára.
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
A vajat a cukorral habosra keverjük a robotgépben. A tojásokat egyesével hozzáadjuk, közben a lisztet kanalazzuk és folyamatosan keverjük a gépben nem nagy fokozaton. Hozzáadjuk a sütőport és a tejet, majd kézzel hozzákeverjük a felaprított pisztáciát és málnát.
A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, egy gombóc vaníliásat és egy gombót kakaósat, majd lefóliázzuk és 1-2 órára hűtőbe helyezzük.
20 g élesztő vagy 1 zacskó száraz élesztő
1 tál reggeliző pehely (Chocapic)
A kenéshez: 25 dkg baracklekvár