Toboz süti
1 tál reggeliző pehely (Chocapic)
1 tál reggeliző pehely (Chocapic)
A kenéshez: 25 dkg baracklekvár
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőbe helyezzük. Közben elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk / 4 db/ , félbevágjuk, magházaikat kiszedjük, felszeleteljük, félretesszük. 2 db almát meghámozunk, elfelezzük és a magházakat kivágjuk, majd megcsepegtetjük citromlével. A...
A joghurtot és a tojásokat simára keverjük. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszlisztet, sütőport és a kókuszcukrot, majd hozzákeverjük a joghurtos keverékhez. Belekeverjük a vaníliakivonatot. A vajat egy edényben lassan felolvasztjuk, majd a masszához keverjük. Végül a megmosott, lecsepegtetett áfonyát is hozzákeverjük és egy...
12 dkg darált keksz ( háztartási )
Töltelék: 2 dl habtejszín , 1 ek. málna vagy eperlekvár
60 dkg natúr krémsajt ( marsapone )
Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához:
2 evőkanál eperlekvár kicsit felhígítva vízzel
A tejet, a vajat/margarint és a cukrot vízgőz felett összemelegítjük. Figyeljünk ne legyen 40 C foknál melegebb a keverék. Hozzákeverjük a joghurtot és a tojásokat, majd összekeverjük a száraz hozzávalókat. Egy 20 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a kicsit sűrűbb masszatésztát beleöntjük. 180 fokos sütőben 25 - 30 perc alatt megsütjük....