Édes pillanatok

 

A vizet feltesszük melegedni belekockázzuk a vajat. Hozzáadjuk a sót a cukrot és felforraljuk. Nem kell, hogy lobogjon. Amikor felforrt gyors mozdulatokkal beleszórjuk a lisztet és gyorsan összekeverjük, hogy ne csomósodjon be. 2-3 percig melegítjük még, amíg szépen elválik az edény falától, aztán levesszük a melegről és pár percig pihentetjük....

Mese almás

2019.01.12

Félig megtöltünk egy nagyobb keverőtálat hideg vízzel, kettévágjuk a citromot, és belefacsarjuk a levét a vízbe. Meghámozzuk az almákat, kivágjuk a magházukat , és a citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. A sütőt előmelegítjük 175 C fokra. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a porcukor felével habosra...