Édes pillanatok

 

A tészta hozzávalóit keverőgépben összedolgozzuk. A tejet fokozatosan tegyük hozzá, csak annyit, hogy ne legyen folyós a tészta. Amikor szépen összeáll a tészta letakarjuk és hagyjuk kelni. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót a porcukorral, tejjel és a citromlével ízlésünk szerint bekeverjük. Az epret megmossuk és felkockázzuk.

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük a robotgépben, majd hozzáadjuk a tojásokat és lassú fokozaton összekeverjük a cukros vajjal. Hozzákanalazzuk a sütőporral elkevert lisztet, majd tejjel lazítjuk . Beletesszük a reszelt citromhéjat. A muffin sütőformába belehelyezzük a kis papír kosárkákat és egy fagyis kanál segítségével...

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A banánokat megpucoljuk és leturmixoljuk. A tejszínt, tejet és a cukrokat összekeverjük és feltesszük egy lábasba melegedni. Nem kell felforralni. Amikor szépen átmelegedett és a cukrok felolvadtak benne levesszük a melegről és a kinyomkodott zselatint elkeverjük benne. A banánt is hozzákeverjük, majd egy...

5 - 8 dkg rumba áztatott mazsola vagy citrus héj ( boltban kapható)