Húsvéti kalács
Hozzávalók:
40 dkg liszt ( 30 dkg fehér 10 dkg teljes kiőrlésű)
Hozzávalók:
40 dkg liszt ( 30 dkg fehér 10 dkg teljes kiőrlésű)
A szobahőmérsékletű alapanyagokból tésztát dagasztunk. A tejet fokozatosan adjuk hozzá a tésztához, majd a legvégén a vajat és így dagasszunk egy kellemesen lágy tésztát. Takarjuk le és hagyjuk 30 percig pihenni.
A hozzávalókat kenyérsütőgépben összedagasztjuk vagy keverőgépben vagy kézzel, ha nincs gépünk. Lágy nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Langyos helyen letakarva hagyjuk duplájára kelni. Közben készítsük el a tölteléket.
só, bors ízlés szerint, pici szezámmag szóráshoz
50 dkg liszt ebből 10 dkg teljes kiőrlésű
50 dkg finomliszt ( ebből 20 dkg teljes kiőrlésű )
15 dkg vaj + a forma kikenéséhez
1 db tojás a lekenéshez a tetejére
Hozzávalók:
50 dkg liszt ( ebből 15 dkg tk. kiőrlésű)
50 dkg liszt ( fele tk. kiőrlésű)