Lekváros koszorú
1,5 rúd vanília kikapart magja
1,5 rúd vanília kikapart magja
A hozzávalókat összekeverjük egy tálba, olyan lesz az állaga, mint a nokedli tésztának. Amennyiben más lisztel pl. teljes kiőrlésű készítjük és nagyon sűrű lesz, adjunk még hozzá kevés vizet. Letakarjuk és hagyjuk 30 percet pihenni. Egy sütőpapírt össze gyűrünk és kibélelünk vele egy kisebb tepsit. A 30 perc után a tésztát átöntjük a tepsibe, vizes...
Hozzávalók:
40 dkg liszt ( 30 dkg fehér 10 dkg teljes kiőrlésű)
A szobahőmérsékletű alapanyagokból tésztát dagasztunk. A tejet fokozatosan adjuk hozzá a tésztához, majd a legvégén a vajat és így dagasszunk egy kellemesen lágy tésztát. Takarjuk le és hagyjuk 30 percig pihenni.
A hozzávalókat kenyérsütőgépben összedagasztjuk vagy keverőgépben vagy kézzel, ha nincs gépünk. Lágy nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Langyos helyen letakarva hagyjuk duplájára kelni. Közben készítsük el a tölteléket.
só, bors ízlés szerint, pici szezámmag szóráshoz
50 dkg liszt ebből 10 dkg teljes kiőrlésű
50 dkg finomliszt ( ebből 20 dkg teljes kiőrlésű )
15 dkg vaj + a forma kikenéséhez
1 db tojás a lekenéshez a tetejére