Piskóta tekercs
5 evőkanál cukor ( nyírfacukor)
5 evőkanál cukor ( nyírfacukor)
40 dkg liszt ( fele teljes kiőrlésű)
Hozzávalók egy 20x30 cm-es tepsihez én 23 cm-es kör alakú formában sütöttem
A túrót összetörjük villával és hozzáadjuk az édesítőt a többi hozzávalót. A kekszet apróra daráljuk és hozzáadjuk a túrós masszához. Nagyon alaposan kézzel összekeverjük, nyomkodjuk. Vizes kézzel golyókat formázunk a masszából és hűtőbe tesszük, amíg felolvasztjuk a csokit! Egy edényben vizet melegítünk, ráhelyezünk egy másik edényt és csokit...
20 dkg liszt ( tk) 120 ch / 674 kcal
3 kiskanál sütőpor
15 dkg xilit
2 db tojás
15 dkg vaj 1 ch/ 1119 kcal
10 dkg mogyoró vagy dió apróra vágva 15 ch/ 609 kcal
10 dkg étcsoki 50 ch/ 392 kcal
23 dkg liszt nálam a fele teljes kiőrlésű
25 dkg liszt nálam ebből 15 dkg teljes kiőrlésű
xilit vagy más édesítő vagy cukor
2,5 dl bögre amivel kimérjük a hozzávalókat
A hozzávalókat összekeverem és egy szitára öntöm és átnyomkodom az egészet egy fakanál segítségével. Így a tészta szép sima állagú lesz. 10 percet hagyom pihenni. Amikor merőkanállal belenyúlok és lefolyatom közepesen sűrűnek kell legyen. Nem olyan mint egy sima víz, attól sűrűbb állag kell. A palacsintákat kisütöttem.