Málnás mini pite
A tészta pontos leírását itt találjátok:
A tészta pontos leírását itt találjátok:
A tészta tetejére: sárgabarack lekvár
Kevésbé törékeny és kevésbé kifinomult tészta . Hűtőben 1 hétig, a fagyasztóban 3 hónapig is eláll. Michel Roux tészta varázs könyvéből
1/2 adag Páte á foncer flantészta (alap tészta) ebből 6 db mini pite készült
A vizet feltesszük melegedni belekockázzuk a vajat. Hozzáadjuk a sót a cukrot és felforraljuk. Nem kell, hogy lobogjon. Amikor felforrt gyors mozdulatokkal beleszórjuk a lisztet és gyorsan összekeverjük, hogy ne csomósodjon be. 2-3 percig melegítjük még, amíg szépen elválik az edény falától, aztán levesszük a melegről és pár percig pihentetjük....
10 ml rum vagy aroma (ízlés szerint lehet több)
50 dkg liszt ( 15 dkg teljes kiőrlésű)
Félig megtöltünk egy nagyobb keverőtálat hideg vízzel, kettévágjuk a citromot, és belefacsarjuk a levét a vízbe. Meghámozzuk az almákat, kivágjuk a magházukat , és a citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. A sütőt előmelegítjük 175 C fokra. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a porcukor felével habosra...
zöld csoki vagy fehér csoki zöld ételszinezékkel
20 dkg darált dió + porcukor vagy édesítő